Juli mama karamellás sütije
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 3 dkg zsír
- 17 dkg porcukor
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 tojás
- 3 dl tej
- 6 evőkanál cukor
- 0,5 dl + 3 dl tej
- 5 evőkanál liszt
- 20 dkg margarin vagy vaj
- 10 dkg tortabevonó
- 8 dkg margarin vagy vaj
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit - liszt, zsír, porcukor, szódabikarbóna, tojás - összeállítom annyi tejjel, hogy a tészta könnyen nyújtható legyen. Három egyenlő gombócot formázok belőle, majd kinyújtom őket és levajazott, lisztezett tepsi hátulján egyenként kisütöm a három lapot előmelegített 180 fokos sütőben, 6-8 perc alatt. Mikor kisülnek, óvatosan egy deszkára csúsztatom őket. A lapok pár perc múlva megkeményednek. A krém összeállítását a 6 evőkanál cukor lábasban történő olvasztásával kezdem, majd 3 dl tejben elkeverem a lisztet. Mikor a cukor karamellizálódott hozzáöntöm a liszttel elkevert tejet és félsűrű krémet főzök belőle. Ezután a krémbe forgatom a margarint vagy vajat. Az első kész, kemény tésztalapot megkenem tejjel, rásimítom a krém felét, majd ráteszem a második tésztalapot és ezt is lekenem tejjel. Erre jön a krém másik fele és végül a harmadik tésztalap végül a tejes megkenés. Vízgőz fölött megolvasztom az összetördelt tortabevonót a margarinnal és mikor megolvadt, a tésztalap tetejére simítom. Egy éjszakára hűtőbe teszem a süteményt, hogy a lapok megpuhuljanak.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése