11/28/2012

Juli mama karamellás sütije


 

Hozzávalók:
  • 60 dkg liszt
  • 3 dkg zsír
  • 17 dkg porcukor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 tojás
  • 3 dl tej
  • 6 evőkanál cukor
  • 0,5 dl + 3 dl tej
  • 5 evőkanál liszt
  • 20 dkg margarin vagy vaj
  • 10 dkg tortabevonó
  • 8 dkg margarin vagy vaj


Elkészítés:

A tészta hozzávalóit - liszt, zsír, porcukor, szódabikarbóna, tojás -  összeállítom annyi tejjel, hogy a tészta könnyen nyújtható legyen. Három egyenlő gombócot formázok belőle, majd kinyújtom őket és levajazott, lisztezett tepsi hátulján egyenként kisütöm a három lapot előmelegített 180 fokos sütőben, 6-8 perc alatt.  Mikor kisülnek, óvatosan egy deszkára csúsztatom őket. A lapok pár perc múlva megkeményednek. A krém összeállítását a 6 evőkanál cukor lábasban történő olvasztásával kezdem, majd 3 dl tejben elkeverem a lisztet. Mikor a cukor karamellizálódott hozzáöntöm a liszttel elkevert tejet és félsűrű krémet főzök belőle. Ezután a krémbe forgatom a margarint vagy vajat. Az első kész, kemény tésztalapot megkenem tejjel, rásimítom a krém felét, majd ráteszem a második tésztalapot és ezt is lekenem tejjel. Erre jön a krém másik fele és végül a harmadik tésztalap végül a tejes megkenés. Vízgőz fölött megolvasztom az összetördelt tortabevonót a margarinnal és mikor megolvadt, a tésztalap tetejére simítom. Egy éjszakára hűtőbe teszem a süteményt, hogy a lapok megpuhuljanak. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése