11/24/2012

Rácsos almás linzer






Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj vagy margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • 3 tojássárgája
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 citrom leve és héja
  • csipet só
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 kg alma
  • ízlés szerint cukor, mézessütemény fűszerkeverék

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összeállítom - liszttel elkeverem a sütőport, belemorzsolom a vajat, hozzáadom a porcukrot, vaníliás cukrot, csipet sót, tojássárgákat, citrom levét és reszelt héját, szükség szerint 1 evőkanál tejfölt. 1 órára hűtőbe teszem a tésztát. Ezalatt megpucolom, lereszelem az almákat és hozzáadom ízlés szerint a cukrot és a mézessütemény fűszerkeveréket. A tésztát két részre osztom, kb. kétharmad egyharmad arányban. A nagyobbik részt kinyújtom és kibélelem vele a kivajazott, lisztezett sütőtepsit, ezután ráterítem az almát. A tészta kisebbik feléből rudakat sodrok (lehet derelyevágó segítségével is), és berácsozom az almát. A tésztarácsok tetejét tojással kenem le. 180 fokos sütőben 25-30 percig sütöm a süteményt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése