Hozzávalók:
- 3 tojás
- 2-3 ek. cukor (ízlés szerint)
- 250 g mascarpone sajt
- 2 dl erős, hideg fekete kávé
- 2 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag babapiskóta
- 3 ek. rum
- kakaópor
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztom, a sárgáját 2 evőkanál cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverem. Hozzáadom a mascaponét, a rumot és tovább keverem. A tojásfehérjét kemény habbá verem, majd beleforgatom a krémbe. A kávét a tejjel és ízlés szerint egy kevés cukorral, rummal vegyítem, majd az így kapott tejeskávéba mártogatom a babapiskótákat néhány másodpercre, ügyelve arra, hogy a piskóták ne ázzanak el teljesen. Négyszögletes tál alját kirakom a piskótákkal egy sorban, majd a mascapone krém felével beborítom és meghintem kakaóporral. Ezután újból egy sor beáztatott piskótát teszek, majd a krém másik fele és végül a kakaópor következik. A kész tiramisut minimum 2-3 órára hűtőbe teszem, de szerintem a legjobb, ha egy éjszakát pihen, hogy az ízek jól összeérjenek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése