1/08/2013

Tojásfehérjés sütemény-Püspökkenyér



Hozzávalók:
  • 6 tojásfehérje
  • 10 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor vagy 1 tk. vanília aroma
  • 18 dkg liszt
  • 12 dkg olvasztott vaj vagy margarin
  • csipet só
  • 20 dkg felaprított aszalt gyümölcs, durvára vágott dió, mandula, mogyoró, étcsokoládé vegyesen
  • 1 citrom vagy narancs héja reszelve

Elkészítés:

A sütőt előmelegítem 170 fokra. Felolvasztom a vajat, majd hagyom langyosra hűlni. Egy nagy tálban kemény habbá verem a tojásfehérjéket, majd fokozatosan hozzáadom a cukrot. Habverővel fokozatosan a masszába keverem. Végül hozzáadom a kihűlt vajat, a csipet sót, a reszelt citrom vagy narancshéjat és az aszalt gyümölcsöket, diót, mogyorót, mandulát, étcsokoládét. diót a cukorral elkeverem, majd a tésztagombócokat vékony lappokká nyújtom. A sütőpapírral kibélelt őzgerincformába öntöm a tésztát és előmelegített sütőben 45 perc alatt készre sütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése