Hozzávalók:
- 6 tojásfehérje
- 10 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor vagy 1 tk. vanília aroma
- 18 dkg liszt
- 12 dkg olvasztott vaj vagy margarin
- csipet só
- 20 dkg felaprított aszalt gyümölcs, durvára vágott dió, mandula, mogyoró, étcsokoládé vegyesen
- 1 citrom vagy narancs héja reszelve
Elkészítés:
A sütőt előmelegítem 170 fokra. Felolvasztom a vajat, majd hagyom langyosra hűlni. Egy nagy tálban kemény habbá verem a tojásfehérjéket, majd fokozatosan hozzáadom a cukrot. Habverővel fokozatosan a masszába keverem. Végül hozzáadom a kihűlt vajat, a csipet sót, a reszelt citrom vagy narancshéjat és az aszalt gyümölcsöket, diót, mogyorót, mandulát, étcsokoládét. diót a cukorral elkeverem, majd a tésztagombócokat vékony lappokká nyújtom. A sütőpapírral kibélelt őzgerincformába öntöm a tésztát és előmelegített sütőben 45 perc alatt készre sütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése