12/20/2012

Hókifli





Már alig van hátra 4 nap a legkedvesebb ünnepemig. Ma neki is látok a karácsonyi apró sütik összeállításának. Természetesen nem maradhat ki az imádott Hókifli, amit Márti mamám készített az ünnepekre. Én a házi szilvalekváron kívül a bejglihez felhasznált diós-mézes puszedlis, illetve mákos-almás töltelékkel szoktam készíteni.

Hozzávalók:
  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg vaj vagy margarin
  • csipet só
  • kis pohár tejföl
  • keményebb szilvalekvár
  • vaníliás cukor
  • porcukor


Elkészítés:

Egy tálban összeállítom a tésztát, a lisztet a vajjal összemorzsolom, hozzáteszem a sót és a tejfölt. Mikor elkészült a tésztagombóc, 20 percig pihentetem. Ezután félujjnyi vastagra nyújtom, kb. 6 cm átmérőjű kiszúróval köröket szúrok ki belőle. A nagymamám házi, keményebb állagú szilvalekvárjával töltöm, mindnek a közepébe teszek egy kiskanálnyit, a tésztaköröket óvatosan feltekerem és a széleket az ujjammal jól lenyomkodom, nehogy kifolyjon belőle a lekvár. 180 fokra előmelegített sütőben 12-14 percig sütöm. Mikor elkészült, még forrón megforgatom a vaníliás porcukorban.

1 megjegyzés: