12/25/2012

Néró




A Karácsonyi aprósütemények sorát most a Néróval folytatom, amihez ismét a nagymamám lekvárját használtam. Ha ezt a finomságot készítem, mindig a Püspökkenyérrel párosítom, hogy a tojásfehérje ne menjen kárba.

Hozzávalók:
  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 25 dkg vaj vagy margarin
  • csipet só
  • 5 db tojássárgája
  • 1 ek. vanília aroma
  • 1 citrom reszelt héja
  • keményebb szilva-, málna-, vagy szederlekvár
  • tortabevonó


Elkészítés:

A sütőt előmelegítem 170 fokra. Egy tálban összeállítom a tésztát, a porcukrot a tojások sárgájával alaposan összekeverem, hozzáteszem egyenként a sót, a vanília aromát, a citromhéjat és a vajat. Ezek után beleforgatom a lisztet a tésztába. 




Mikor elkészült, habzsákba töltöm és a sütőpapírral bélelt tepsibe kis halmokat nyomok a gyönyörű sárga masszából. Habzsák hiányában kiskanállal készítem a pici halmokat. 170 fokra előmelegített sütőben 12-14 percig sütöm. Mikor elkészült, egymás mellé helyezem őket és a vízgőz fölött megolvasztott tortabevonóval megcsorgatom a tetejüket. Ha megdermedt rajta a csokoládé a nagymamám lekvárjával megkenem és összetapasztom a sütiket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése